Kända företag under 2018

Tack vare nya enklare regler och alternativa finansieringsformer så startas det fler och fler företag än någonsin.

Idag vänder sig inte nya företagare bara till banken utan även till privatpersoner om finansiering till nya företag vilket gör det enklare för en privatperson att starta upp. Alla nya företag som starts lyckas inte alltid men här kommer en lista på några företag som har blivit stora under 2018 och som har ganska intressanta affärsidéer. 

Nya företag med miljötänk 

Allbirds. 

Allbirds är ett nytt företag som startade 2018 och har som affärsidé att skapa snygga och bekväma skor gjorda av annorlunda material. Man använder exempelvis ull men också det dyrare materialet merinoull. Man kan tänka sig att skorna inte är bekväma men man har på något sätt gjort att skorna känns som ett vanligt par skor fast att skorna är helt fria gjorda i naturmaterial. Man kan tom tvätta skorna i tvättmaskin utan att skorna ändrar form. Ett väldigt klimatsmart tänk finns med i företagets affärsplan. Skorna har nyligen kommit ut på marknaden och man väntar med att fler kommer att följa efter samma koncept. 

Journy. 

Journy är ett nystartat företag som erbjuder en app för den ressugne. 

Det som gör denna app unik är att man för en summa av 25 dollar får en personlig guide genom appen när man reser till nya resmål. Företaget säger att folk är trötta på olika reseböcker och dom menar också att sidor som Tripadvisor inte alltid ger en rättvis bild. Man bockar i vilken stad man reser till och så får man en personlig guide som guidar en rätt.  

Boie. 

Företaget Boie vill förändra marknaden genom att göra tandborstar heltutan plast eller kemikalier och med hållare där man kan byta ut skaftet. Enligt företaget så håller skaftet eller rätare sagt borsten dubbelt så länge som en vanlig tandborste. När man känner att orsten har gjort sitt så är det bar att byta ut skaftet till ett nytt. Ett företag med otroligt starkt miljötänk. 

AUrate.

Visst känns det lyxigt med diamanter eller guldsmycken men funderar man någonsin var dessa smycken kommer ifrån eller hur dom har tagit sig till butik? Tyvärr kommer många smycken från områden i konflikt där människor far illa pga. smyckena. Detta vill företaget AUrate ändra på och dom säljer smycken som garanterat inte kommer från något konfliktområde och är gjorda av arbetare med bra villkor. Ett företag som känns väldigt humant och rätt år 2018. 

Supply. 

Medans rakhyvelsföretag som Gillette stoltserar med rakhyvlar med fyra eller fler blad så satsar företaget Supply på en rakhyvel med endast ett rakblad och dom garanterar att det kommer vara den mest skonsamma och närmaste rakningen som man kan hittat idag. Själva rakhyveln är speciellt utformad så att man slipper sår efter rakningen eller annan irritation. Företaget har blivit en stor succé i USA och man kan genom deras hemsida beställa produkterna över hela världen. En ganska kul idé så som stora jättarna tävlar i vem som kan skapa rakhyvlar med flest blad. 

Nya företag med miljötänk