Stora företag i Europa

Det finns otroligt många företag idag, inte minst i Europa och konkurrensen är stenhård. Men det är trots hård konkurrens väldigt lätt att starta ett företag idag, dock inte lika lätt att få det att växa och attrahera kunder. Många människor är rädda för att testa nya saker och har svårt att lita på allt som är nytt eftersom de inte vet vad de ger sig in på. Men om man lyckas kan företaget växa och bli enormt stort. Men för att växa behöver man ett pålitligt företag, en attraktiv och unik vara eller tjänst, samt att man måste kunna marknadsföra företaget på ett bra sätt.

Viktigt med pålitliga företag

Det allra största företaget som finns i Europa idag är Royal Dutch Shell, det erbjuder olja och drivmedel, vilket är mycket nödvändigt i världen idag. Utan drivmedel och olja skulle i princip världen stå still. Det används i alla färdmedel, allt från lastbilar till flygplan och är nödvändigt för att frakta personer och/eller varor. Det är alltså ett pålitligt företag och en viktig bransch för att samhället ska fungera, därför är det inte heller så konstigt att det är det största företaget i Europa.

Volkswagen Group

Det näst största företaget i Europa är Volkswagen Group och de säljer bilar och lastbilar, alltså färdmedel och som ovan nämnt är färdmedel mycket nödvändigt för samhället. Med lastbilar fraktar man till exempel varor mellan företag, men även till privatpersoner och utan de skulle det bli svårt att frakta varor och gods. Bilar behövs för att frakta personer bland annat, men det går givetvis att frakta varor i en personbil också, men det är mer för personligt bruk, då man inte får plats med lika mycket i en personbil som i en lastbil. Dessutom kan man leja en flyttfirma när man ska flytta och de kommer med största sannolikhet använda sig av en lastbil för att frakta sakerna eftersom en lastbil får plats med mer. Dessutom är det också bättre för miljön att köra fram och tillbaka en, eller kanske två gånger istället för att behöva göra det flera gånger, som man förmodligen kommer behöva göra med en personbil, om man ska förflytta ett helt bohag.

HSBC Holdings

Det tredje största företaget heter HSBC Holdings och är en bank, vilket också är nödvändigt för samhället. Man måste förvara sina pengar någonstans, vilket man oftast gör på banker. Dessutom görs det både inbetalningar och utbetalningar så som löner via bankerna. Man kan också placera i fonder och öppna sparkonton via bankerna för att man ska kunna ha en buffert inför framtiden.

Allianz

Allianz

Allianz är ett försäkringsbolag och är det fjärde största bolaget i Europa, men också i världen. Det är ett tyskt försäkringsbolag och har aktier i nästan alla tyska bolag. En försäkring idag är också väldigt viktigt. Att försäkra hus, bil, djur och annat gör att man känner sig trygg eftersom man vet att om något går sönder och/eller blir stulet så kan försäkringsbolaget gå in och hjälpa till att ersätta det som blivit stulet eller gått sönder.